SELAMAT DATANG...

Tetamu yang dihormati...Menginaplah seperti di rumah sendiri...Please feel at home....Selesa Homestay terletak di 153, Jalan Sinaran 6, Taman Sinaran, Jalan Kuala Kedah, Alor Setar

- 7km dari persimpangan keluar Alor Setar Selatan


( Lebuhraya Utara- Selatan )

7km dari Jeti Kuala Kedah ( Feri ke Langkawi )

8km dari Pusat Bandar Alor Setar

10km dari Lapangan Terbang Sultan Abdul HalimDi Selesa Homestay kami mengutamakan kebersihan, keselesaan dan layanan mesra…

Untuk keterangan lanjut atau tempahan sila hubungi Syarifah +6012 481 9612Thursday, December 16, 2010

Lima Pulau TerIndah


Pulau Sipadan
Pulau yang terletak berhampiran bandar Sampoerna, Sabah ini adalah antara pulau terindah di dunia dan popular dengan aktiviti selaman skuba. Mengikut keputusan undian umum yang dikeluarkan oleh New 7 Wonders of Nature votes commitee, Pulau Sipadan telah tersenarai antara 77 bentuk muka bumi yang ajaib dan terbaik dunia pada tahun 2009.
Foto: Perry Aragon


Pulau Tioman
Pulau Tioman yang berada di bawah pentadbiran negeri Pahang ini terletak di antara sempadan Pahang dan Johor. Pulau ini pernah tersenarai sebagai 10 pulau tercantik di dunia dan kewujudannya kini sedang dipertahankan sebagai antara syurga aktiviti selaman skuba dan gaya hidup pulau yang menyeronokkan.
Foto: Choh Wah Ye


Pulau Langkawi
Pulau bebas cukai yang terletak di negeri Kedah ini terkenal dengan mitos dan lagenda seperti Pulau Dayang Bunting, Mahsuri, Puteri Dayang Sari, Telaga Tujuh dsb. Langkawi yang mempunyai taman geologi berusia jutaan tahun kini dikenali sebagai Langkawi Geopark.
Foto: Edzone


Pulau Redang
Pulau Redang adalah pulau yang terbesar dan yang tercantik di pantai timur Malaysia. Pulau yang terletak di Terengganu ini mempunyai sejarah tersendiri semasa Perang Dunia kedua di mana dua buah bangkai kapal iaitu H.M.S Putera Wales dan H.M.S Repulse ditenggelamkan di perairan pulau ini.
Foto: Yee Yip SiangPulau Perhentian
Pulau Perhentian yang juga terletak di Terengganu antara pulau yang popular di kalangan pelancong tempatan dan luar negara. Pulau ini sering menjadi tumpuan penyu hijau dan Hawksbill untuk bertelur.

No comments:

Post a Comment